Отлагането на мачове в родния футбол продължава, след като БФС официално съобщи, че двубоят между ЦСКА 1948 и Лудогорец няма да се проведе с неделя, както бе по програма.

Повторението на финала за Купата на месец май се отлага по желание на Лудогорец, който е посочил като причина кацането си в петък във Варна и твърде малкото време за възстановяване и подготовка за двубоя, койро трябва да се проведе в другия край на България - в Бистрица.

Така този мач се превърне в поредния, а да се надяваме и последния, който евроучастниците ни отлагат.

Безброй пъти сме коментирали, че тази практика съществува само сред родните клубове и в никое сериозно европейско първенство клубовете не получават реверанс заради своето международно участие, за което са се борили цяла година и не участват на сила.

Общо отложените мачове от началото на сезона ще станат шест, като все още няма яснота кога ще се изиграе всеки един от тях.

Първо ЦСКА отложи мача си срещу Етър, ЦСКА 1948 този срещу Арда, а Лудогорец двубоя си срещу Славия от третия кръг.

Левски първоначално не правеше това, но покрай мачовете си с Айнтрахт, "сините" отложиха двубоите срещу Пирин и Арда.

Сега последва и отлагането на двубоя между ЦСКА 1948 и Лудогорец, а парадоксът в случая е, че например отбор като Арда, който не участва в европейските турнири, бе принуден да се съобразява с претенциите на участващите и сега е с два мача пасив, които ще трябва да изиграва в някой делничен ден.