Пандемията от коронавирус отложи мач и на шампиона Лудогорец. Става въпрос за двубоя от турнира за Купата на България срещу втородивизионният Спортист (Своге).

Разградчани трябваше да гостуват в Своге в четвъртък (12.11), но 12-те положителни проби бяха причина БФС да отложи срещата.

Поне според информиацията, която Лудогорец публикува в последните дни, от първия тим заразени са само Абел Анисе и Антон Недялков. Останалите 10 играчи са от втория състав, който се подвизава във Втора лига. Все пак те също са част от Лудогорец и са на професионални договори в клуба, с което общата бройка заразени става 12.

Според правилника на БФС, мач се отлага при повече от 10 заразени играчи. Ситуацията в Първа лига обаче става все по-тежка. С над 10 заразени играчи са столичните Левски, Славия и Царско село. В Монтана има седем играчи с положителен тест, в Ботев (Пловдив) са петима, а сега бум на заразени има и в Лудогорец. Не е изключено, ако кризата се задълбочи, то първенството ни да бъде временно спряно.

Ето какво публикуваха от родната футболна централа на официалния си сайт:

"На база представени индивидуални PCR - тестове на състезатели и треньори от ПФК "Лудогорец 1945" Рз, Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са 12 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК "Лудогорец 1945" Рз, срещата от 1/16 финалите за купа България между отборите на ФК "Спортист 2009" Своге - ПФК "Лудогорец 1945" Рз насрочена за 12.11/четвъртък/2020 г от 13.30 часа се отлага".