Висшата лига отложи първи два мача от програмата на Боксинг дей (26 декември), които паднаха жертва на ковид ситуацията в английския футбол.

Ливърпул - Лийдс и Уулвърхемптън - Уотфорд, които трябваше да дадат старт на този прекрасен и традиционен ден за футбол (14,30 ч) в неделя, са отменени заради твърде много случаи на положителни тестове в някои от тези отбори.

Мач на "Анфийлд" няма да има, защото гостите от Лийдс няма как да съберат група за него. Клубът дори е запечатал тренировъчната база и играчите са изолирани по домовете си.

Очаква се това далеч да не са последните анулирани двубои, след като миналия уикенд цели пет срещи от програмата на елитното първенство в Англия пропаднаха.

Така хаосът с програмата става пълен - мачовете трябва да се изиграят все някога, а графикът и без това е ужасно натоварен.

Днес, на среща на мениджърите на 20-те отбора с ръководителите на Висшата лига и Футболната асоциация, ще се обсъжда как той може да бъде облекчен.

Например с отпадане на преиграванията за Купата на ФА, с един, а не два полуфинала за Купата на Футболната лига, а и евентуално удължаване на сезона с 2 седмици в края на месец май.

В същото време медиите на Острова тръбят, че премиерът Борис Джонсън вече е предупредил клубовете - през януари вероятно ще се наложи ново, този път вероятно временно, затваряне на стадионите за публика. Такива са прогнозите при настъпващия нов вариант на вируса, като случаите във Великобритания нарастват ежедневно.