Пореден мач от родната Първа лига бе отменен в последните седмици. Този път обаче не става въпрос за поредния отбор, засегнат от коронавируса, а за тежките метеорологични условия във Велико Търново.

На стадион "Ивайло" местният Етър трябваше да посрещне Царско село, но силният снеговалеж направи това невъзможно.

Домакините опитват да изчистят терена от няколко часа, но на места все още има сериозна снежна покривка, а стадион "Ивайло" изглежда по-скоро като арена за Световна купа по ски, а не за футбол.

По наредба, отлжоеният мач ще трябва да се изиграе след 24 часа, което означава утре от 17:30 часа. Двата щаба обаче се възпротивиха, защото през нощта теренът ще замръзне, а утре условията ще бъдат още по-тежки и опасни за играчите.

Любослав Пенев и Александър Томаш се обединиха около мисълта, че е безумно да се играе футбол днес или утре, а мачът, който по думите им едва ли има такова влияние върху Първа лига, може да бъде отложен напред във времето.

"Не е възможно да се изчисти теренът. Сложно е, ако имаше как, щяхме да го играем днес. Утре ще е по-сложно, защото ще е по-студено. Ясно е, БФС, делагати. Утре имаме и ПСР-тестове, които трябва да се направят на 1-ви декември. Има и нещо друго - здравето на футболистите ни. Утре ще бъде още по-лошо. Имаме телефони, имаме номерата на синоптиците, знам че утре ще е по-лошо", заяви Любо Пенев. 

Новината за отлагане бе потвърдена от официалните лица - съдия и делегат, които заявиха, че ще се следват наредбите и ще се играе утре. По-рано днес бе пренасрочена и друга среща в региона, но от Втора лига - между Локомотив (Горна Оряховица) и Лудогорец 2.