БФС отложи следващите два мача на Берое в първенството на България по футбол, след като в клуба има 17 положителни теста за коронавирус на играчи.

Заразени са и треньорът Димитър Димитров-Херо, както и още хора от спортно-техническия щаб.

Така двубоят от този уикенд с Монтана пропада, както и домакинството на Левски, което трябваше да е на 28 ноември. Целият клуб е под карантина заради контактите на останалите със заразените играчи, треньори и служители.

Това на практика може да означава, че "сините" от София няма да имат мач до 5 декември, когато трябва да приемат Арда. Левски декларира също над 10 случая на коронавирус в отбора си, което е основание да иска отлагане на дербито с ЦСКА в събота.

При такъв - а той е логичен - развой, и пропадналият вече двубой с Берое идния уикенд, ще се окаже, че грандът от "Герена" няма официален мач за цели 35 дни - нещо като минипауза в средата на сезона, макар и принудителна.

За последен път Левски бе на терена на 1 ноември, когато загуби с 0:1 от Лудогорец в Разград. До мача с Арда ще е минал повече от месец, което при натоварената програма е направо куриозно дълъг период. За него спомогна и паузата за националните отбори.

Разбира се, всички отложени двубои се пишат в графа "с неизвестна дата" и ще се натрупат в един момент, правейки програмата още по-натоварена.