Английската футболна асоциация започна разследване срещу вратарят на Лийдс - Кико Касия.

Испанецът е обвинен в обиди към противников играч, по време на мача на неговия тим срещу Чарлтън (0:1). Според обвинението, става въпрос за език на омраза, насочен към цвета на кожата и произхода на противника.

От футболната централа не уточняват какви точно са били думите, но те са били насочени към нападателя на Чарлтън Джонатан Леко.

20-годишният играч е роден в Демократична Република Конго, но от дете живее в Англия и е младежки национал на "Трите лъва".

Естествено, Касия отрече обвиненията, но това не впечатли особено футболните ръководители, които готвят сериозно наказание за бившия страж на Реал Мадрид.

Ако вината му се докаже, той ще бъде със спрени права за доста дълго време. Касия има една седмица, за да изпрати писмено обяснение за случилото се. Ако то не се хареса на разследващите, вратарят ще бъде привикан на разпит.

33-годишният каталунец е важна част от състава на борещия се за промоция в елита тим на Лийдс. Преди да пристигне в Англия, Касия бе резерва в Реал Мадрид, с който спечели три трофея от Шампионска лига.