От ЦСКА съобщават, че влизането в сила на разрешителното за реконструкция на стадион "Българска армия" се отлага. Причината е постъпила жалба в последния възможен момент.

Жалбата е подадена от бившия заместник-кмет на район "Красно село" - Николай Веселинов, който сигнализира началника на Националната дирекция по строителен, РДНКС, както и главния прокурор на България.

Преди шест дни ЦСКА излезе с официална позиция по случая и изрази увереност, че съответните органи ще свършат своята работа и след преразглеждане ще отхвърлят жалбата, която е подадена в нужния 14-дневен срок. Само че тя ще бъде разгледана.

Ето какво написаха сега от клуба:

"Влизането в сила на разрешителното за реконструкция се отлага.

В деня, в който трябваше да ви съобщим, че получаваме най-важния за нас документ, да ви разкрием плановете си за бъдещето, както и да обявим организацията ни за последния мач на ст. "Българска армия", с огромно съжаление и разочарование трябва да напишем друго.

След постъпила жалба в последния възможен момент всичко това се отлага за неопределено време. След входирането на сигнала, с който ви запознахме миналата седмица, сега същият този професионален жалбоподател е входирал реална жалба, заради която вместо да влезе в сила, разрешителното за строеж трябва да влезе в съда.

Това ще сложи спирачки на всички наши планирани дейности и предвидени кампании, освен ако лицето не оттегли жалбата си в законовия срок. Можем само да гадаем какви биха били подбудите му да забави проект в полза на цял един град, но го призоваваме да преосмисли решението си, защото няма нито една обективна причина да не получим разрешително за реконструкция на рушащо се съоръжение, което ще превърнем в приказно място.

Вярваме, че нищо не е в състояние да спре изпълнението на целта ни, но и недоумяваме как е възможно в правова държава всяко намерение за нещо позитивно да бъде поставяно под непрекъснат обстрел и да се случва толкова трудно".