Проблемите за Роналдиньо нямат край. По-рано през седмицата той и брат му Роберто бяха задържани с фалшиви документи в Парагвай. След това двамата бяха разпитани, като им е било казано, че са свободни да напуснат страната и няма да им бъдат повдигани обвинения.

Това изглежда не е така, защото снощи полицаи за втори път са арестували някогашната суперзвезда на световния футбол, този път в хотел "Шератон" в Асунсион.

По информация на медиите Роналдиньо и брат му са щели да се качат на обратен полет към Бразилия малко по-късно.

Към момента двамата се намират в специализирания арест в парагвайската столица, където са прекарали нощта, очаквайки развитие на ситуацията. Те отново ще бъдат разпитвани от местните власти.

39-годишният бивш футболист е пътувал до Парагвай, за да промотира книга, както и да участва в кампания за деца в неравностойно положение.

Министърът на вътрешните работи на Парагвай Еуклидес Алведо вече заяви, че уважава популярността на Роналдиньо Гаучо, но законите също трябва да бъдат уважавани. 

"Законите важат за всички", категоричен бе Алведо.

Роналдиньо прекрати официално кариерата си през 2018 година, след като за последно бе играл професионално три години по-рано.