Малко над 4 години след ужасяващата самолетна катастрофа, отнела 71 живота, отборът на Чапекоензе се поздрави с трофей.

Той не е сред най-значимите в страната, защото е от местната Серия "Б", но все пак е трофей, който зарадва изстрадалия клуб.

Чапекоензе вече си бе осигурил промоция за елита на Бразилия през следващия сезон, но в последния кръг отборът трябваше да победи с два гола разлика, за да успее да завърши на първото място, което осигурява и трофей.

А всичко това се превърна в ситинска драма, каквато съпътства клуба в последните години.

До последните секунди резултатът в мача между Чапекоензе и Конфианца бе 2:1, което оставяше Америка Минейро на първата позиция в крайното класиране.

В 97-ата минута обаче реферът посич бялата точка, а звездата на тима Анселмо Рамон показа огромно хладнокръвие, след като в отбеляза в стил "Паненка" за 3:1.

По този начин дълбоко в добавеното време той осигури първото място на Чапекоензе.

А емоциите след последния съдийски сигнал бяха огромни, защото капитан на тима е Алан Рушел, един от тримата оцелели в самолетната катастрофа.

Левият краен бранител, който направи чудеса, за да се завърне към професионалния футбол, вдигна трофея облян в сълзи, посвещавайки го на всичките си загинали съотборници от онази ужасяваща катастрофа в Андите през 2016-а.