Минути след отстраняването си от длъжността вицепрезидент на БФС, Йордан Лечков определеи решението на Изпълкома като нелигитимно.

Освен от вицепрезидентския, Лечков бе отстранен и поста отговорник за националните отбори. До Конгреса на 7 юни неговата длъжност ще изпълнява Емил Костадинов, който до този момент отговаряше за юношеските и младежки гарнитури на България.

"Аз съм подал жалба в съда за предните решения на предния Изпълком. Оттук нататък няма какво да коментирам повече. На 14 октомври се случи нещо на мача България - Англия. Никой не говори за това нещо. На 18 октомври пак се случиха някакви неща. Има проверка на държавата. Доколкото знам, утре е крайният срок. Има досъдебно производство.

Има си ред. Запазих дълго време мълчание, а сега мога да говоря спокойно. Не съм казал нито една дума срещу мой колега. Към днешна дата няма да кажа нищо в тази насока. Подал съм си в съда моите опасения, а днешното решение е нелегитимно.

Има два начина да бъде свикан Конгрес - на първо място от клубовете. Имал съм среща с клубовете и те казват, че няма да приемат оставката на Борислав Михайлов. Не можах да разбера кой иска Конгрес. Трябва да се похарчат 500 000 лева за свикването на Конгрес. Това, което се прави, се извършва по неправилен начин. Този Конгрес няма как да бъде свикан от този временен президент и този Изпълком. Без да търся конспирация, предният път обезглавихме Балъков, днес Лечков, а после - Костадинов. Трябваше да се концентираме върху баражите и след това да мислим за Конгрес. Смятам, че колегите правят грешка след грешка. Искам Конгресът да бъде редовен. Само съдът ще реши кой крив и кой прав.

Нека попитам къде са проблемите? Имаме национален отбор, който в крайна сметка играеше добре при Петър Хубчев. Отборът ще играе квалификация. Все пак имаме някаква надежда. Чисто финансово сме изрядни.

По устав трябваше първият вицепрезидент да поеме властта и всичко щеше да бъде по реда на нещата. Аз не съм се подписвал и другите колеги също", заяви видимо афектираният Йордан Лечков.