Манчестърското дерби за Купата на лигата завърши със скандал, но не на терена.

Юнайтед победи с 1:0 като гост в реванша от полуфиналите, но отпада с общ резултат 3:2. Сити отива на финал, но докато двамата мениджъри се поздравяваха, а играчите се отправяха към съблекалните, на трибуните дербито не бе завършило.

Фенове на Сити отидоха до сектора с гостуващата агитка и започнаха да отправят жестове, имитирайки самолет.

Очевидно - дразнещи противника с напомняне на катастрофата от 1958 г., при която загинаха 8 футболисти на Юнайтед и общо 23-ма души. Тя е огромна травма в историята на английския футбол, не само на клуба от "Олд Трафорд".

Годишнината е само след няколко дни - на 6 февруари, и случилото се на трибуните на стадион "Етихад" е направо скандално.

В отговор феновете на Юнайтед изкъртиха седалки и ги хвърлиха по идиотите от другата страна на плътния кордон охранители.

"Не съм видял случилото се, но то не и никак приятно", коментира мениджърът на домакините Пеп Гуардиола, който по това време е бил в съблекалните.

"Аз съм на същото мнение - каза и Оле Солскяр, наставник на Юнайтед. - Съперничеството е нещо нормално, но има граници. Футболът е игра, която трябва да радва. Дано се вземат мерки и всичко това бъде завинаги зачеркнато."