На "Българска армия" цареше удовлетворение, но не и еуфория след 1:0 над Осиек в Лига Европа. Както винаги, най-колоритен бе почетният президент Димитър Пенев:

"Важното е, че все пак съумяхме, и при много грешки да водим в резултата. 1:0 е добър резултат. Надявам се, че в близките дни ще има по-голяма конкуренция от страна на футболистите.

Трудно тръгнахме в първенството, но дано имаме късмета от миналите години да отидем на полуфинали, четвъртфинали.

Не трябва да коментираме Люпко Петрович, той е отскоро, но работата му е призната от преди години. Има време, за да станем по-боеви отбор, тъй като много от футболистите не са играли заедно. Надяваме се на успешен реванш."

Капитанът Николай Бодуров, който се завърна в състава след отсъствието срещу Черно море (1:3), говори пред камерата на btv:

"Победихме с цената на много себераздаване. Вече сме длъжни да се раздаваме на сто процента. Имахме да се реваншираме пред всички с червени сърца и показахме днес характер. Мисленето променихме. Знаехме, че ще е трудно. Бяхме мотивирани и надъхани.

Беше важно да покажем манталитет на победители."

Друг опитен играч - новопривлеченият Петър Занев, също бе доволен от аванса преди реванша.

"Като игра има какво да се желае. Трябва да владеем много повече топката. Напрежението беше голямо, заради някои от неубедителните резултати. Иначе сме доволни от победата, но за съжаление вкарахме само един гол.

Осиек е напълно преодолим отбор. Играят добре, но при правилния подход ще се справим."

Треньорът на гостите Дино Шкендер бе видимо разочарован, след като отборът му допусна гол с единствения шут на ЦСКА в рамката на вратата:

"Играхме добре, но за съжаление получихме гол още с първия удар на съперника. Не заслужавахме да загубим.

Не забравяйте, че това е само първата част от битката. За втората ще се подготвим добре и ще излезем от ситуацията. ЦСКА игра твърдо, нямахме толкова възможности, колкото ни се искаше. Не обезценявам успеха на съперника, но ще коригираме всички грешки за реванша".