Марк Овермарс е новият технически директор на белгийския клуб Антверп, след като преди по-малко от месец попаде оставка от Аякс при доста конфузни обстоятелства.

Легендарното крило, рожба на амстердамския гранд, вършеше чудесна работа като директор по футбол в Аякс, но скандал със сексуален тормоз над служителки в администрацията го принуди да напусне.

Очакваше се клубът да предприеме и съдебни действия срещу Овермарс, но засега сякаш нещата ще се разминат без това.

Самият някогашен ас на терена и с екипа на Барселона и Арсенал не губи време без работа. 48-годишният Марк бе представен вчера, а медиите в Белгия и Нидерландия не реагираха никак позитивно на новината.

След "позора" от раздялата с Аякс, очакванията явно са били той да остане встрани от светлините на прожекторите за известно време.

Вместо това е новият силен човек в клуб, в който нещата се развиват изключително позитивно от 3 сезона, като той не пропуска участие в евротурнирите.

"Това е нова глава за мен - каза самият Овермарс. - Случилото се в Аякс е минало, не мисля, че трябва да се връщаме към него. Радвам се, че Антверп ме потърси и се разбрахме бързо. Потенциалът на този клуб е огромен и нямам търпение да го реализираме."

Генералният мениджър на белгийския клуб Свен Жак бе засипан от въпроси на пресконференцията, но изобщо не трепна:

"Вярвам в това, че всеки трябва да получи шанс на чисто. Особено, когато няма съмнения в неговата професионална компетентност. Затова и не съм се колебал да потърся Марк с офертата за работа при нас."