Футболният съюз на Словения уволни треньора на националния отбор Томаж Кавчич след по-малко от година на поста.

64-годишният специалист пое състава на 4 декември, но в седем мача под негово ръководство тимът допусна пет загуби и спечели само веднъж.

Словения е последен в групата си в новия турнир на УЕФА Лига на нациите след три поражения и домакинско равенство с Кипър.

"Решението за освобождаването на Кавчич беше взето главно заради слабите резултати в Лигата на нациите", обяви президентът на футболната централа на страната Раденко Миятович.

Той призна, че един от вариантите за нов селецкионер е Матиаж Кек, но допълни, че има и други опции, включително и чуждестранни специалисти.

Embed from Getty Images

"Желанието ни е да назначим новия старши треньор възможно най-скоро. Но погледнато реалистично, това едва ли ще стане толкова бързо. Искаме да изберем най-подходящата кандидатура, човек, който е уверен, решителен и с манталитет на победител.

Затова сме готови да изчакаме, ако е необходимо. Ако не успеем до следващите ни официални мачове, отборът ще бъде воден временно от някой от настоящите помощници или от човек от спортно-техническия щаб на футболния съюз", обясни Миятович.

Словения ще приеме Норвегия на 16 ноември, а три дни по-късно гостува на България в последните си два мача от Лигата на нациите