Левски отново победи, вече по познат сценарий - оставяйки за късните минути головете в поредния си мач от първенството. "Сините" се разходиха по мъките на свой терен срещу Пирин, който е последен в класирането - 2:0.

Едва в 78-ата минута гол на бразилеца Уелтон накара публиката да въздъхне с облекчение, а в 87-ата Асен Митков довърши гостите, които и без това вече бяха свалили гарда.

Статистиката е, че Левски е изиграл три мача в шампионата на България за последните 32 дни, като и трите бяха на "Герена", и срещу отбори, които би следвало да бъдат победени сравнително безаварийно - Ботев (Вр), Хебър и Пирин.

Предходните две победи бяха с по 1:0, като головете паднаха в 83-а и в петата минута на добавеното време. Днес цифровото изражение е малко по-убедително, но пак имаше треперене до 78-ата минута.

Трудни точки, но - девет, както би следвало да е било по план за "сините". Разбира се и програмата им, докато вървяха европейските битки в Лигата на конференциите, бе доста благоприятна.

Пирин се опита да даде някаква битка, но не е случайно, че този отбор е на дъното с изключително неприятния актив от 1 точка и 1 вкаран гол във вече 8 изиграни мача.

След прилични първи 20-ина минути гостите се прибраха в глуха защита и само намесите на вратаря Максим Ковальов ги оставиха в играта толкова дълго. Изпуснаха Рикардиньо, Цунами, Уелтон...

И когато все пак попадението дойде, именно крилото от Бразилия бе вдъхновението.

Той избяга от бранителите и пусна топката край Ковальов, който вече нямаше какво да направи.

Нова мъка, ново чакане до последните минути, но и нова победа за Левски в третото поредно шампионатно домакинство.

А младият Митков направи нещата далеч по-приятни за левскарите, като вкара красиво с фалцов удар в далечния ъгъл след пробив на Роналдо - 2:0.

С нея "сините" имат вече 15 точки, които ги пращат на трето място в класирането. Но и с мач повече от четвъртия ЦСКА 1948, който има 13.

И на цели 7 от лидера в първенството Локомотив (Пд).

Този отбор пък е изиграл мач повече от тима на Костов.