Отборът на Палермо бе изхвърлен в Серия "С", съобщи Италианската футболна федерация.

Причината за наказанието са финансови нарушения, извършени от бившия собственик на тима Маурицио Дзампарини, в това число пране на пари и фиктивна продажба на клуба на компания, която е негова собственост.

Палермо, който е воден от бившия наставник на Левски Делио Роси и в който играе българският национал Ивайло Чочев, завърши на трето място редовния сезон в Серия "В" и трябваше да играе в плейофите за влизане в Серия "А".

Това обаче няма да се случи, а мястото на клуба в битката за най-горния ешалон ще бъде заето от Перуджа. Отборът на Венеция, който трябваше да играе плейаут за оставане, запазва мястото си в Серия "В", докато Фоджа, който трябваше да изпадне директно, ще играе във въпросния плейоф със Салернитана.

Очаква се в близките дни Палермо да обжалва решението, което може да доведе до поредните сериозни сътресения в Серия "В".

През септември миналата година сезонът във второто ниво на италианския футбол започна само с 19 отбора, вместо регламентираните 22 заради серията от наказания заради финансови нарушения на клубове.