Футболната асоциация на Палестина призова ФИФА да санкционира и изключи футболната асоциация на Израел заради нарушения на човешките права в ивицата Газа. Палестинците изтъкват в искането си и нарушения на международното право, както и такива на разпоредбите на световната федерация.

Палестинците изброяват случаи на дискриминация и расизъм в първенството на Израел, както и включването на други отбори в местната лига, макар те да са разположени на територията на друга асоциация, а именно тази на Палестина.

Като пример са дадени привържениците на Бейтар (Йерусалим) и една от техните песни, в която те гордо заявяват, че това е "най-расисткият отбор" в Израел, а също така наричат арабите в противниковите отбори "терористи".

В жалбата са включени и публикации в социалните мрежи на някои администратори на израелски клубове, а също така се споменават и щетите, нанесени на футболната инфраструктура на Газа след атаките от страна на Изарел.

"От началото на израелската война срещу Газа най-малко 39 178 цивилни бяха убити в Газа, включително най-малко 14 622 деца, докато 73 300 бяха ранени. 425 души бяха убити на Западния бряг, включително 113 деца. До 11 март 2024 година са загинали най-малко 92 футболисти, сред които 23-а юноши", завършват от палестинската федерация.

ИЗБРАНО