Ръководството на сръбския футболен съюз ще направи всичко по силите си да напълни стадион "Дубочица" с деца за домакинството срещу България на 19 ноември. Срещата между "плавите" и родните национали ще бъде официален международен дебют за осемхилядното съоръжение в Лесковац, но западните ни съседи бяха наказани от УЕФА да играят пред празни трибуни именно в този мач.

Решението на местната централа обаче е според правилата - на трибуните може да има деца до 14-годишна възраст и именно това е идеята на ФСС.

Наказанието не е първо от подобен тип за сърбите, които в предишните квалиикации бяха наказани за два двубоя, но санкцията бе намалена наполовина.

Шефовете на местния футбол ще говорят с колкото се може повече местни начални училища, както и футболни школи от цялата страна, за да изпълнят плана си.

Mеждувременно на запад от Калотина медиите съобщават, че националите на страната може да бъдат без важен играч срещу България.

Александър Митрович, който премина от Фулъм в саудитския Ал Хилал по-рано тази година, е получил контузия и участието му в евроквалификацията е поставено под сериозно съмнение.