Титулярният вратар на ЦСКА Густаво Бусато е оправдал слабата си форма на финалната права на сезона с пандемита от COVID-19. Бразилският страж е споделил това с Ивайло Петров, който доскоро бе треньор на вратарите на "Българска армия".

"Аз съм говорил с него и карантината го промени. Той това и сам ми го каза - "Не се чувствам като този, който бях". Виждах, че не е. Много пъти говорихме с него и той си призна, че не е същият след карантината, защото преди това видяхме какво може да прави", обясни Пифа случващото се с Бусато в интервю за "Тема спорт".

Петров е категоричен също така, че Бусато трябва да преодолее езиковата бариера, за да бъде максимално полезен на отбора.

"Нужно е да се справи с езика, друго не му липсва. Притежава нужните качества, но му казах, че трябва да научи много добре езика, за да може да пречупи и тази бариера", добавя Пифа.

"Смятам, че за Димитър Евтимов има големи възможности в ЦСКА. А той е цесекар, което е плюс. Пожелавам му да привикне бързо към ЦСКА и да покаже възможностите си. Конкуренцията ражда шампионите, а отборът притежава двама добри вратари. Смятам, че на този пост ЦСКА няма да има проблем", обобщава цялостната ситуаци Петров. 

26-годишният Евтимов се завръща в България след близо десетилетие в чужбина и най-вече в Англи, където носеше екипите на осем различни отбора, включително Нотингам Форест.