Константин Папазов, който очакваше в сряда да получи контролния пакет акции на Левски, определи случилото се около клуба вчера като "лоша пиеса, за която са подбрани възможно най-лошите актьори".

В добавка той направи леко стряскащото сравнение, че "акциите на Левски са ценни като косите на Апостола в музея"... 

Баскетболният треньор поне седмица изразяваше увереност, че документите ще пристигнат при него, пратени от мажоритарния собственик на "сините" Георги Попов. Вместо това те бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, който отказа да ги вземе.

"В продължение на 15 дни живяхме с мисълта, че акциите ще дойдат в България и ще търсим решение, за да не се стигне до фалит на Левски - каза Папазов в сутрешния блок на btv. - Водих много разговори с господин Божков.

Акциите на футболния клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Васил Левски в музея. Все едно някой да ги вземе и да ги развява.

Целта на случилото се вчера беше да бъде злепоставен премиерът Бойко Борисов и самата институция, която той представлява. Дали той толкова лесно ще се закачи?

Трябва да има почтеност. Умолявам господин Попов и господин Божков да се опитат да измият срама от тази лошо изиграна пиеса.

Преди неделя, той беше разколебан и имаше две опции - аз или господин Борисов. Разчитах, че след като го обявим по телевизията, той ще проумее, че институцията Левски по никакъв начин не трябва да бъде злепоставяна.

Когато преди няколко дни г-н Божков даде интервю и изрази мнението си, много хора му повярваха. Ако сега говори, дали някой от "синята" общност ще му повярва?"

Папазов призова на предстоящия рожден ден на клуба - 24 май, привържениците да даряват пари, за да бъдат събрани жизнено необходимите 1.5 милиона лева, които на първо време да спечелят време на Левски.