Алън Пардю вече е в софийски хотел и гледа тренировките на ЦСКА, а в четвъртък ще седне в ложите на празния стадион "Васил Левски" за първия си мач като технически директор на българския клуб.

Двубоят е срещу Йънг Бойс от Лига Европа.

Британецът изненадващо бе назначен като директор в ЦСКА в понеделник, след като две седмици по-рано името му бе забъркано и в преговори за треньорския пост в отбора.

Неговият опит и контакти вероятно са били решаващ аргумент той да е избраният за поста, овакантен от италианеца Кристиано Джарета.

Мачът ще е и същински дебют за наставника Бруно Акрапович, който вече води ЦСКА в официална среща, но тя бе с Ботев (Ихтиман) от трета лига за Купата на България. Спокойно може да се каже, че първият истински сериозен тест за треньора ще е в четвъртък.

"Червените" са с 1 точка от 3 мача и ако искат да запазят шансове за класиране в елиминациите, необходимо е да спечелят поне два от оставащите три двубоя - с швейцарския шампион и Рома у дома, както и с румънския първенец Клуж като гост.

Същевременно в Англия отзивите за сюрпризиращата нова работа на Парзю в България на навсякъде.

Отбелязват го и най-големите медии, като вероятно най-атрактивното заглавие е подбрал в. "Гардиън".

"Добре дошъл в армията, мистър Пардю", пише изданието.

И уточнява - това е най-титулуваният клуб в България, който е наричан "армейците", та оттам - британският специалист отива в армията...