Алън Пардю ще води ЦСКА в едва петия си мач като треньор на тима, но какъв двубой - финала за Купата на България. Английският специалист седна на масата за пресконференции до колегата си Станимир Стоилов, за да говори преди големия мач срещу Левски в неделя от 17 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Не сме в добра форма - призна очевидното наставникът. - А това в края на сезона обикновено има значение. Ясно е, че един от нас двамата трябва да загуби този мач и никой не иска да бъде този. Но също така е ясно, че нашето бъдеще като треньори не бива да бъде зависимо и обвързано само с този двубой.

Ние сме носителите на Купата на България, играчите знаят добре какво се иска от тях. Имаме малко повече опит като отбор от Левски, също така имаме достатъчно широк състав, а и за първи път, откакто аз съм в клуба, почти всички играчи са на разположение. Изключението са Матей и Бисмарк Чарлс, които са с по-тежки травми.

Няма допълнително напрежение от това, че финалът е срещу Левски. Да спечелиш купата два пъти поред е възможност, която не идва всеки ден. Да, това са старите съперници, половината град тук е червен, половината - син. Сигурно и семейства са разделени в пристрастията си, осъзнавам какво е дербито.

Тези мачове са повече страст и емоции около терена, но именно затова е важно да ги контролираш на него. Защото точно тези 22-ма играчи ще решат мача, а не хората около тях.

Нямам коментар около декларацията за съдията, пусната от клуба. Не съм я писал аз, на мен съдията не ми е грижа. Аз искам до подготвя играчите максимално добре. Имаме футболисти, които могат много повече, отколкото показаха в последните седмици и целта е да са ниво на финала.

Не забравяйте, че това е отборът, който притискаше Лудогорец за титлата до средата на сезона, а след това допуснахме спад. И за него има много фактори - имахме наказани и контузени играчи, а и треньорът си тръгна... Това оказа влияние.

Но и аз, и играчите, осъзнаваме какво се иска от нас, какво очакват феновете и какво трябва да направим."

Пардю очаквано бе питан и за танца му на "Уембли", когато отпразнува гол на неговия Кристъл Палас срещу Манчестър Юнайтед във финала за Купата на ФА, а после тимът му допусна обрат и загуби (2016 г.).

"Имам дълга кариера и съм правил какво ли не в нея - каза англичанинът. Това продължи 2 секунди, но стана голяма работа в социалните мрежи, напомнят го и днес. Там пише какво ли не за мен, в социалните мрежи, като 3/4 от нещата не са истина. Имало е моменти, когато съжалявам за онзи танц, но повече съжалявам, че не победихме.

Искам да спечеля този финал, в момента това е важното. Искам го и за мен, и за клуба, и за феновете."