В Левски ще платят на футболистите с парите, които ще получат от УЕФА, пише "Тема Спорт". Въпросната съма бе отпусната за справяне с последиците от пандемията с коронавирус.

Програмата обхваща общо 676 клуба, а сумите достигат до 630 000 евро.

От евроцентралата съобщиха за мярката още на 23 март, като от нея ще се възползват отборите, осигурили играчи за националните отбори в евроквалификациите и европейската Лига на нациите. Средствата вече са постъпили по сметките на клубовете, а Левски е получил 104 хиляди евро.

Сумата не е внушителна, но тези пари са глътка свеж въздух за клуба. Заради проблемите с финасирането, които възникнаха заради отнетия лиценз на компанията спонсор и проблемите на нейния основен акционер Васил Божков.

На този етап никой от футболистите не е поискал да разтрогне договора си с клуба. Отделно от това голяма част от ограчите са се съгласили на 50% намаляване на възнагражденията, докато трае извънредното положение.

По мярката на УЕФА, ЦСКА ще вземе 162 000 евро. Най-голямата сума е за шампионът Лудогорец - 213 000 евро. Пари са получили още Черно море, Славия, Берое, Ботев (Пловдив), Етър, Дунав, Локомотив (Пловдив) и Арда.