Френският шампион Пари Сен Жермен ще търси алтернативни варианти за стадион, след като градската управа на Париж заяви, че "Парк де Пренс" не се продава. Съоръжението е собственост на градския съвет и е дом на ПСЖ от 1974 година насам, когато столичани влизат за първи път в елита на страната.

Ръководството на футболния клуб е отправило оферта да закупи стадиона миналата година, но кметът на града Ан Идалго заяви, че това няма как да се случи.

"Парк де Пренс" не се продава. И няма да бъде продаден. Това е твърда и категорична позиция", обяви Идалго в интервю за местните медии.

Говорител на ПСЖ коментира темата и подчерта, че е изненадващо, че градската управа принуждава футболния тим да търси други алтернативи, след като от клуба вече са инвестирали над 85 милиона евро в поддръжката на стадиона.

Предложена е и инвестиция за развитието на "Парк де Пренс", която е в размер на 500 милиона евро, но подобно развитие може да има единствено при вариант, в който собствеността бъде прехвърлена на клуба. Разбира се, срещу съответната сума пари.

"Жалко е, че сега кметът внезапно спира окончателно дискусиите за продажба, които водихме от дълго време, като клубът сега е принуден да търси алтернативни варианти за нашия дом, което не е това, на което нашите фенове се надяваха", гласи още позицията на столичния тим.

В историята на съоръжението има и българска следа. Разбира се, става дума за знаменитата победа от 17 ноември 1993-а, която прати страната ни на Мондиал '94 в САЩ.