Бъдещето на Джейдън Санчо е в Борусия (Дортмунд), макар името му постоянно да е свързвано със завръщане в Англия.

Това става ясно от последното изказване на Ханс-Йоаким Ватцке. Изпълнителният директор на "жълто-черните" говори пред BBC Sport и подчерта, че на "Сигнал Идуна Парк" има достатъчна финансова стабилност и парите не са от решаващо значение, стане ли дума за евентуален трансфер.

"Смятам, че той има усещането, че ни предстои добро бъдеще. Моето мнение е, че Джейдън не иска да си тръгне. Не става дума за пари. За нас би било най-добре да остане. Имаме достатъчно пари и искаме да печелим титли. Този отбор разполага с много повече потенциал с Джейдън в него, отколкото без него", вярва Ватцке.

19-годишният англичанин си тръгна от Манчестър Сити през 2017 година, а преминаването му в Бундеслигата бе продиктувано от желанието за редовни игрови минути.

Това стана факт почти веднага, а след това Санчо се наложи като основна фигура за един от най-обичаните отбори в Германия.

Този сезон пък се очертава да бъде най-силната година на Джейдън като професионалист - към момента той има 17 гола и 18 асистенции в 33 мача.

Като най-сериозен кандидат за закупуването му в последните месеци се спряга Манчестър Юнайтед.

Все още тийнейджър, но вече национал на Англия и на 100% бъдеща суперзвезда на европейския футбол - около Санчо ще бъде интересно, както на терена, така и извън него.