Месиманията още е в самото начало в Париж, като градът втори ден се щипе, за да осъзнае привличането в ПСЖ на Лионел Меси.

Но днес френски медии твърдят, че това е само първата стъпка от най-големия трансферен удар в историята. Според "Екип", следващата цел е Кристиано Роналдо, който да бъде взет след година от Ювентус като свободен агент. Договорът на португалеца в Торино изтича на 30 юни 2022 г.

Дори да е само за един сезон, това ще означава, че немислимото доскоро за всеки футболен фен по света може да се случи. Да видим Меси и Роналдо в един отбор!

За да го направи, ПСЖ е готов да продаде бъдещето си, в лицето на Килиан Мбапе. През следващото лято той вече ще иска трансфер, а и клубът не може да си позволи всички суперзвезди и да вземе Кристиано. Просто няма да издържи условията на Финансовия феърплей.

От друга страна, това да се смяташе за невъзможно и сега с привличането на Меси, а се оказа постижимо. Как точно действа изобщо правилото на УЕФА за контрол над това клубовете да харчат не повече, от това което изкарват, не е съвсем ясно. Но това е отделна тема.

Роналдо можеше да бъде продаден това лято от Юве, но в италианския клуб сляпо вярват, че той ще преподпише и ще остане при тях. И това може да е така до момента, в който не се появи възможността да играе в суперотбора от Париж.

И то - рамо до рамо с човека, с когото 15 години опитват да разделят футболния трон или по-скоро - да разрешат спора кой седи на него.

Лео и Кристиано спечелиха 11 от последните 12 приза "Златна топка", имат общо 9 трофея в Шампионската лига и около 70 купи с Манчестър Юнайтед, Реал, Барселона и Ювентус.

Роналдо е и шампион на Европа с Португалия, а Меси - на Южна Америка с Аржентина.

Двамата са считани от мнозина за най-влиятелните играчи в историята на играта, но дори това да е прекалено, няма съмнение поне, че са двамата най-големи на новия век и съвременната игра.

Снимка: АР/БТА