Футболът в България се завърна, а пролетният дял на шампионата ни не започна по перфектния начин.

Елитният футбол за новата 2023-а откриха тимовете на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София), които завършиха при нулево реми.

Мачът обаче ще се запомни с това, че паузата на полувремето продължи точно 50 минути заради липсата на ток в целия квартал "Коматево".

Секунди след последния съдийски сигнал на първото полувреме, целият пловдивски квартал потъна в мрак, като изключение не направи и тренировъчният комплекс на Ботев, където вече доста години "канарчетата" играят своите мачове.

След дълга неяснота какво ще се случи с мача, токът дойде в 19:01 часа и спаси остатъка от двубоя. По думите на репортера на "Диема спорт" на място, служебните лица са взели решение, че ако няма ток до 19:05, мачът ще бъде прекратен и доигран утре. 

Целият този фарс постави играчите в доста некомфортната ситуация, да почиват над 30 минути при температура около нулата, заради което те се нуждаеха от време да загреят отново, а общото време между последния съдийски сигнал на първата част и началото на втората бе точно 50 минути.

Това се отрази и на качеството на мача, защото през първата част наблюдавахме интересен футбол и положения и пред двете врати.

За тима на Ботев Джеймс Ето'о и Николай Минков пропуснаха две чисти ситуации, в които намесата на вратаря Николай Любенов се оказа решителна.

А в самия край на първата част Антоан Бароан отправи страхотен удар, който обаче срещна напречната греда.

Локомотив също имаше няколко опасни атаки, а най-близо до гола бе Димитър Минков, когато ударът му с глава бе избит със етни сили от вратаря.

През втората част темпото бе далеч по-ниско, а единственото положение се откри пред Николай Минков, но отново Александър Любенов спаси гостите от София.

Така двата тима взеха по точка, но запазиха позициите си в класирането. Локомотив е на осмо място с 27 пункта, докато Ботев е десети с 20.

Снимка: БТА