Пари Сен Жермен нанесе първия голям удар на пазара във футбола в условията на  пандемията. Веднага след отварянето на трансферния прозорец в Европа, френският шампион ще официализира покупката на Мауро Икарди от Интер.

Сделката е готова, а сумата за привличането на на аржентинския нападател е 57 милиона евро. В Милано място за него вече нямаше след серия скандали с тифозите, съотборници и ръководство, а от миналото лято Икарди бе под наем в ПСЖ.

Интер е склонил да намали цената за трансфера, след като е наясно с икономическия ефект от кризата, която се задава след прекъсването заради заразата.

Тя ще удари всички във футбола, но ПСЖ очевидно си гони целите на пазара.

Икарди би струвал вероятно около 80 милиона евро, ако това бе нормално трансферно лято във футбола с тенденциите в него от последните години като цени.

Пристигането на аржентинеца със сигурност означава сбогуване с любимеца на феновете в Париж - Единсон Кавани. Той е пред сделка с Атлетико (Мадрид), твърдят испански медии.

Продължава да е несигурно бъдещето на голямата звезда Неймар, който отказа да намали заплатата си и с това сякаш предупреди, че е готов да си тръгне от ПСЖ.

Барселона иска да върне Ней в отбора, но едва ли може да си го позволи на цената, която ще искат от френския шампион - поне 150 милиона евро.

Килиан Мбапе, младият диамант в парижкия клуб, вече обяви, че ще остане още един сезон в ПСЖ, след което ще мисли отново за бъдещето си.