Бразилското крило на "Левски" - Паулиньо даде интервю, в което сподели впечатленията си за своите първи шест месеца в родния гранд.

Той призна, че се чувства фантастично в София, като дори и първото му дете ще се роди в българската столица.

Техничарят допълни, че при "сините" той е намерил подходяща среда за развитие и се закани да остане в историята на клуба чрез доброто си представяне и спечелени трофеи.

Ето какво още сподели той в специално интервю за мениджърската си агенция FPA Agency.

"В "Левски" съм повече от половин година. Пристигнах през януари. Много съм щастлив тук. Хората в България се отнасят много добре с мен.

В клуба ме посрещнаха с много любов. Накараха ме да се почувствам като у дома си. Президентът и ръководството на клуба направиха така, че аз и съпругата ми да се чувстваме комфортно в София.

Затова бих искал да им благодаря и да върна жеста с представянето си на терена.

Искам да помогна да "Левски" да спечели трофеи, да бъда на върха в българския футбол и да помогна на клуба в Европа. Дойдох тук, за да пиша история, защото един ден искам да бъда запомнен като някой, който е дал всичко от себе си за клуба.

Преди да дойда в София не бях играл футбол шест месеца. Казах си: "Сега или никога".

Работих много здраво и отборът ни успя да се класира за квалификациите на Лига Европа. Сега на подготовката работим много - технически, психически и физически.

Феновете тук са фантастични. Още в първия мач, който играх на "Герена" усетих, че "Левски" е отбор на феновете. Подкрепата им е невероятна. В Бразилия играх за "Коринтианс", който има много фенове. Честно казано мислех, че в Европа никога няма да усетя подобна подкрепа, но съм бил в грешка.

На финала за Купата на Националния стадион бяха 40 000, които пееха през цялото време. Беше фантастично да получиш тяхната подкрепа.

Жена ми и аз нямаме думи да опишем София. Обичаме града и хората. Толкова ни харесва, че решихме първото ни дете да се роди в София.

Бих искал да кажа на привържениците, че сърцето ми е "синьо". Оценявам тяхната подкрепа и ще продължа да давам максимума на терена".