Ръководството на Левски разчита да продаде поне двама футболисти, за да се справи с належащите плащания, които са обвързани с получаването на лиценз за участие в Европейските клубни турнири за сезон 2021/2022.

"Сините" трябва да представят информация в УЕФА в края на месеца по финансовия мониторинг на клубовете за задължения към персонал (футболисти и служители), други отбори или държавата, което включва данъци и осигуровки върху изплатените възнаграждения.

Макар че работим всекидневно и имаме някакъв напредък, не очаквам до петък да сме напълно изрядни, коментира за levski365.com изпълнителният директор на "сините" Павел Колев

Тук обаче не се включват само директни плащания, но и споразумения за разсрочване през следващите месеци, за да бъде преодолян този мониторингов период, обясни той.

Случващото се не е прецедент, тъй като доста клубове в световен мащаб търсят подобни споразумения заради кризата с коронавируса, а Левски на този етап не е заплашен със санкция.

"Такова нещо няма как да се случи в петък. Тепърва УЕФА предстои да се произнася, което ще се случи през август или септември, обясни Павел Колев.

"Възможните санкции са глоба и изваждане от европейските турнири за един или два сезона, като обаче последното е обезпечителна мярка. Отново ще получим срок да извършим дължимите плащания преди тя да влезе в сила", каза още той.

Според Колев има голяма вероятност Левски да се справи с належащите плащания още в следващите два месеца.

"Разчитаме да продадем поне двама футболисти и с това да решим проблемите с УЕФА през август или най-късно септември, като най-голяма вероятност е трансферираните играчи да са Робърта и Паулиньо, към които има най-голям интерес", обясни изпълнителният шеф.