Изпълнителният директор на футболния Левски - Павел Колев, бе гост в студиото на "Дарик радио", където коментира изминалите месеци в клуба.

Колев увери, че клубът е в стабилно финансово състояние и плаща в срок всичките си задължения към държавата.

"Миналата година по това време Левски бе изваден от Европейските турнири с решение на УЕФА за задължения, които не бяха малко. Основна част от тях бе към държавата. Тогава се борихме да спасим клуба и да получим лиценз и да оцелеем като клуб, защото задълженията бяха големи.

Сега нещата стоят много по-добре. Левски е абсолютно коректен платец към държава и сме единствения клуб в България, който няма просрочени задължения. Ако някой очаква да размахваме платежни, че сме платили няма да стане. Държавата трябва да бъде строга към всички клубове. Това е важно условие за равнопоставеността.

Школата обаче е приоритет номер 1 за Левски. Инвестициите продължават и в момента, като говорим за инфраструктура, Двата нови терена бяха важни, за да се отворят дробовете на тази школа. Тя се задъхваше. Няма как да имаш сериозни амбиции с един изуствен терен, сега графикът се прави много по-лесно.

Клубът трябва да се превърне в бизнес организация. Трябва да реализира печалба от дейността си. Без модерен стадион няма как да стане. Модерен стадион не значи задължително да е скъп. Това е добрата новина, но лошата е, че чисто бюрократично нещата са доста сложни. Смея да твърдя, че който клуб в София първи направи хубав стадион ще дръпне пред конкуренцията. Нов стадион е задължителен. Стадионът е в сърцето на всяка футболна икономика и всеки клуб.

Вторият отбор е тема, която обсъждаме. Правят се разчети и истината е, че искаме такъв отбор. Смятаме, че това ще помогне много за интеграцията на футболисти от школата в първия отбор. Без да изпадам в детайли, повече яснота ще има до месец или два", сподели Колев.