Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, застана пред медиите след срещата на "сините" фенове и бизнесменът Васил Божков.

Тя е втора в рамките на последните 4 дни, на която Божков отново заяви, че ако законът за национализиране на лотарийните игри бъде одобрен, то той няма да може да продължи финансирането на Левски.

След срещата Колев сподели, че повече яснота около цялата ситуация ще има в петък, когато феновете имат уговорена среща с министър председателя Бойко Борисов.

Колев също така заяви, че минимумът, от който клубът се нуждае на месец, е 1,5 милиона лева, но на този етап няма индикации за проблеми, а работата продължава по план.

"Не очаквайте да изнасям диалози. Феновете имаха време да помислят след срещата, която проведохме в неделя. Събрахме се да кажат какво мислят по въпроса. Междувременно излезе информация, че ще има среща на феновете с Бойко Борисов. На тази среща вероятно ще се случат повечето неща.

Беше поискано от мен да информирам с документи Тръст "Синя България" за финансовото състояние на клуба, за да не остават голи думи. Те са запознати и те ще са медиатор, за да може всички феновете да имат достъп до финансовото състояние.

Към днешна дата санитарният минимум Левски да съществува е не по-малко 1 550 000 лв. Това е сума, в която не се включва покриването на стари задължения, ако не се обслужват задълженията към НАП и не се правят инвестиции в инфраструктура и трансфери. Това е абсолютен санитарен минимум.

Клубът функционира абсолютно нормално. Ние си работим по стратегията, която сме начертали и спортно-технически и административно. Ако бъде взето друго решение ще бъдем информиране и ще променяме цели и задачи. В момента клубът функционира абсолютно нормално, няма поводи за притеснение", сподели той.

Пред медиите говори и председателят на Националния клуб на привържениците - Степан Хиндилян, който сподели:

"Не бих казал, че има нови неща. Чуха се становищата на останалите организации, които не ги бяха изразили преди това. В петък ще има среща с Бойко Борисов. Там ще се поставят някои въпроси от наша страна, но също така ще бъде информиран какво мисли левскарската общност по въпроса. Не ме питайте какво мисли левскарската общност.

Преди Красен Кралев да направи изказването, което изключително много разгневи левскарите, нашата организация се свърза с него и поиска да се срещне с Бойко Борисов. Той съдейства срещата да се осъществи.

Въпросът е защо държавата реши да национализира частен бизнес в 21 век. Бившият вицепремиер, след като се справи с шума по морето и реши проблемите майките на деца с увреждания, сега реши да приватизира и национализира. Ако е толкова загрижен, защо не действа така и с казината например".