Директорът на Левски Павел Колев отново говори по горещите теми в клуба, този път в сутрешния блок на бтв.

Ето избрано от думите на оперативния шеф на "сините":

За брифинга вчера

"Дадохме пресконференция в сряда, защото трябваше да отговорим на въпросите, защото хвърлят сянка и създават съмнение за начина, по който се управлява клубът в последните месеци. Нямаме въпрос, на който нямаме отговор. Не искаме да създаваме вакуум, което ще доведе до спекулации."

За кризата и какво е довело до това състояние на Левски

"Левски е пред фалит от няколко месеца.

Клубът в момента е като едно малко дете, което се учи да ходи, защото дълго време са го дундуркали и са го носили на ръце. Освен футболен клуб, той е много важен социален фактор в държавата и "меко оръжие", използвано за влияние.

И в момента Левски обслужва всички свои търговски договори навреме. Там, където имаме закъснение, е натрупано в последните 5-6 месеца, за заплати и актуални разходи.

Който е имал възможност да го прави, той е дундуркал Левски. През годините клубът е имал собственици и рекламни договори, но друга тема е доколко те реално са отразявали някакво взаимодействие между клуб и компания. И какви са били ползите за двете страни.

И сега клубът реално трябва да развива имунна система, каквато е необходима на един футболен клуб.

Не мога да назова имена, не съм бил в клуба тогава. Много е важно Левски да намери начин да се самоиздържа и да скъса с това да му се помага, и да опита да оцелее сам."

За заема от Тити Папазов

"Парите бяха дадени, за да може да се изпълни ангажимент, поет от новите собственици, в определен срок да се плати по една заплата, дължима към играчите. Парите са приети и после върнати по банков път, всичко е позрачно."

За загубата от Царско село и има ли нещо съмнително в нея

"За съжаление, Левски в момента спортно-технически може да загуби мач, а който е гледал този знае, че имахме шансове да изравним, но не успяхме. Това е състоянието на отбора ни в момента."

Бюджетът към момента

"Сега около 600-650 хиляди лева на месец са напълно достатъчни за издръжката на клуба, но не и да покриваме старите задължения. Надяваме се тях да ги заличаваме с продажба на футболисти. Търсим и начин да подпишем рекламни и спонсорски договори."