Ипълнителният директор на Левски Павел Колев бе гост в БНТ, където коментира появилите се информации, че новият основен спонсор на "сините" ще бъде Спортният тотализатор.

Колев заяви, че на този етап не е имал разговори с новите директори на тотото, но е отворен за предложения за рекламни договори.

Той също така изрази надежда, че в скоро време Левски ще успее да подпише договор с рекламодател, с което да се стабилизира финансово, тъй като на този етап разчита само и единствено на феновете, а този модел няма как да бъде дългосрочен.

"Най-логичното, което чакам да се случи, е да успеем да привлечем нови рекламодатели. Всички договори с изключение на един изтекоха в края на миналата година. Не съм водил разговори с тотализатора. Нямам контакт с новото управление, ако имат интерес да рекламират в Левски, аз съм отворен за предложения.

Имаме разговори с различни фирми за реклама. Все още обаче нямаме нито един подписан нов рекламен договор. Борбата продължава.

Абсолютно убеден съм, че Левски ще намери спонсор. И то най-вече заради това, което направи публиката в последния месец. Такава подкрепа не е получвал друг клуб в България. Ние получаваме парични средства под формата на дарения. Приходи от билети, карти, артикули. Днес предстои да направим отчет и за какво сме изхарчили парите.

Най-важното е, че отбор, клуб и публика застанаха рамо до рамо за първи път може би от десетина година насам.

Предполагам, че "сините" фенове няма да плащат всяка вноска към НАП, това не е реалистично. Зависимостта от един човек и от една група фирми може да бъде избегната, само ако тимът има аудитория, което Левски има. Няма друг спортен клуб, който има 5000 продадени абонаментни карти. Важното е, че зад всяка карта стои човек. Това е сантименталната стойност, която може да привлече рекламодателите.

Аз благодаря от името на клуба на Ефбет за предложението, защото то беше добро финансово. Писмото адресирано до мен включваше условия, които няма как да изпълня.

Нямам контакт нито с господин Божков, нито с господин Попов. Разговори води с досегашния спонсор - Лотарията. Те имат желание да помагат на Левски, но за съжаление нямат такава възможност", сподели още Павел Колев.