Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, коментира пред bTV ситуацията около клуба.

Тя остава все така неясна, предвид задържането на бизнесмена Васил Божков и главния акционер в клуба Георги Попов.

Единствената позитивна новина към момента е това, че клубът е платил вноската по разсроченото споразумение към НАП на 31 януари. Също така е преведено и задължението към мениджърската агенция, заради което "сините" можеше да изгубят три точки от актива си.

"Аз работя по организацията. На 15-ти имаме мач, събирам колегите на оперативка. До колкото знам, отборът е спокоен. Говоря с тях и мисля, че всичко е наред. Няма запор на сметките на Левски, работим си нормално. Това е много лесно проверимо.

Всеки, който има нужда от информация за Левски, може да се обърне директно към мен. Когато имам какво да кажа, ще го кажа. Сега в момента неяснотата е твърде голяма, за да се обръщам към хората. И аз искам информация, само че нямам.

Важните плащания ги направихме миналата седмица, в петък. Платихме на НАП по споразумението за разсрочване на задълженията и платихме тази присъда от КАС. Мисля, че друго спешно няма. Има организационни разходи - наем на стадион "Васил Левски", ток, парно, вода.

Разбрах за заведения иск от "Главболгарстрой" няколко дни по-рано, защото техен представител се срещна с мен и ми обясни каква е ситуацията. Не мисля, че е некоректно. До колкото знам са притиснати от изтичаща давност. Нямаха друг избор. Не мога да коментирам дали ще се съдим, тъй като разговорите не са водени от мен, а и анализът на задълженията не е правен от мен.

Неяснотиите са много, въпросите, свързани с близкото и далечното бъдеще са много. В крайна сметка не са въпроси, на които ние може да дадем отговори. Трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи. В момента нямам с никого контакт. Говоря си с прокуриста Таня Христова, която заедно с мен ръководи дейността на клуба. Действам си на оперативно ниво.

Няколко пъти казах, че бюджетът на Левски в момента е между 1,5 млн. и 2 млн. на месец. Понеже слушам много коментари дали това е много или малко, бюджетът зависи от визията, от целите, от стратегията. Ако имаш възможност да си позволиш тези цели, трябва да си готов и на по-висок бюджет. Когато нямаш бюджет, променяш целите. От тази гледна точка, ние сме гъвкави. Предполагам и хората, които ще управляват Левски.

Когато финансовите възможности са други, целите са различни. Няма да се инвестира толкова в базата, няма да се плащат толкова високи заплати в администрация, детско-юношеска школа и първи отбор. Всички тези неща, които можехме да си позволим като ремонти, ще отпаднат. Не е належащо да платим 2 млн. Просто в един момент трябва да платим заплати на играчите, което е най-голямото перо. Надявам се до тогава всичко да е ясно".