Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, даде интервю пред "Блиц", в което говори за актуални теми около тима, както и за бъдещите му планове.

Той направи интересно разкритие, за размера на заплатата, която звездата Габриел Обертан е получавал в клуба. Според Колев тя е била около 100 000 лева и това е била основната причина за раздялата с бившия играч на Манчестър Юнайтед.

"Не е тайна, просто е много трудна за изчисляване, защото се е формирала от различни фактори и компоненти. В нея са били заложени плащане на твърди суми и различни видове бонуси. Но ако трябва да направя разбивка на това, което Обертан е трябвало да получи за една година, тъй като договорът му е бил подновен при нови условия, които влязоха в сила от началото на 2019 година, е между 95 000 и 100 000 лева на месец. Според мен това е доста солидна сума за българските стандарти.

Не съжалявам, ако трябва да бъда откровен. Причините са няколко. На първо място, присъствието на Обертан на терена носеше позитиви за Левски, но в никакъв случай не беше адекватно на това, което се очакваше от него. В крайна сметка с Обертан в състава, Левски отпадна от Вадуц, което беше и остава едно от срамните петна в историята на Левски в евротурнирите. Впоследствие Левски отпадна и от турнира за купата на България от Черно море и завърши на 10 точки от Лудогорец в края на календарната 2018 година. През този период Левски загуби от Ботев (Враца) у дома, но не искам да се връщам назад. Аз работих много малко време с Обертан, само няколко дни. Според мен Обертан не беше този лидер в съблекалнята, който се очакваше да бъде, включително и за младите футболисти. Поговорих си доста с Обертан преди да замине за Турция. Той е много добро момче, но за съжаление е малко затворен. В разговорите, които имах с Обертан се помъчих да го убедя да излезе от тази черупка, в която се беше затворил. Има футболисти, които трудно се отварят към околните, особено, когато са в чужда държава.

Опитах се да убедя Обертан, че трябва да е естествения лидер в съблекалнята, не само заради визитката, която има, но и заради това, което получава от клуба като обгрижване и заплата. Той се ангажира да го направи, но след като получи оферта от Турция предпочете да си тръгне, което ми говори ясно, че в чисто психологически план Обертан нямаше как да се превърне в този централен обединител на съблекалнята, който ние искахме да имаме.

По тази причина няма за какво да се съжалява, включително и по бюджетни причини. За мен заплатата на Обертан е тотално неадекватна поне за българските условия. Разбира се той е звезда от такъв ранг, че ако се използва правилно би могъл да има възвращаемост от реклами, имидж и привличане на спонсори, но моето убеждение поне от есенния полусезон е, че в това отношение Обертан беше използван на не повече от 15-20% от потенциала му извън терена".

Обертан прекара година и половина на "Герена", като изигра 59 мача и отбеляза 5 гола.