Футболен клуб Левски проведе първия си управителен съвет за 2021-а година. На него присъстваха Наско Сираков, Константин Папазов, Павел Колев, Константин Баждеков, Илия Христов, Минко Герджиков и Ивайло Цветков.

На събитието се обсъди оставката на изпълнителния директор Павел Колев и тя бе приета. В най-скоро време специалистът ще започне работа в УЕФА. 

На съвета, който продължи около 3 часа, се обсъди още предсезонната подготовка, селекцията и финансите.

"Днес съм входирал в деловодството молбата за освобождаването ми. Надзорният и управителният съвет удовлетвориха моето желание. От тук нататък ще се търси нов изпълнителен директор. Докато не бъде вписан, оставам. Не е известно кой ще е той. Когато се избере кандидатура, най-вероятно ще се постави на обществено обсъждане. Това решение съм го взел още лятото. Тогава изразих желание да бъда освободен с аргументи много на брой. Най-важният от които е, че е нормално при смяна на собствеността да се избере нов изпълнителен директор. Тримата членове на НС ме помолиха да остана до 31 декември. Изпълних обещанието

В интерес на истината имам и ново предизвикателство пред себе си, което не беше много редно да го откажа. Става дума и за психическа умора, а и клубът има нужда от нова енергия, няма никаква драма", заяви Колев,.

Той описа и финансовата ситуация в клуба към момента:

"Обстановка около клуба е сложна. Днес обсъждахме детайли около стратегията, която вече начертахме. Става дума за изплащането на задължения, покриването на оперативните разходи, разговорите с футболистите, към които имаме задължения, лагерът в Хърватия също беше обсъден, планирахме и бюджета за следващите месеци. Спешно не бих казал, че има нещо, по-скоро има дълъг процес относно членските карти, ще стартира и пускането на новия сайт на клуба. Левски трябва да затвърди този нов модел - дигиталното пространство.

Не би трябвало Левски да има проблем с лицензирането. Ако има някакво разочарование за тези две години, то е, че първата година, когато имахме бюджет, можехме да свършим повече работа. Клубът показа в 2020 година, че е в състояние сам да генерира приходи и те не са за подценяване. Според мен потенциалът не е реализиран докрай. Със сигурност оставям Левски в по-добро състояние, отколкото го заварих. Рано е обаче за такава оценка.

Не мога да кажа конкретна цифра относно дълговете, трябва ми време за такава сметка. Тя няма да се различава много от цифрата, която сте чули от Наско Сираков и Надзорния съвет. Моят морален ангажимент беше до края на 2020 година, нямахме проблем с Наско Сираков. Тук е моментът да благодаря на всички бивши собственици - Томас Лафчис, Тодор Батков, Александър Ангелов, Николай Иванов, Иво Тонев, Спас Русев.

Клубът има задължения към Национална лотария, другото е по строежа на сектор "А", което задължение беше изкупено от фирма на Васил Божков. Нещата се движат. Не съжалявам, че се заех с тази работа. Работих в клуба на сърцето си, бяха динамични времена, меко казано, но това е съдба. Ситуацията беше специфична, всеки прави грешки.

Мисля, че най-лошото за Левски мина. Клубът доказа, че може да съществува самостоятелно. Тези, които обичат Левски, могат да гледат с оптимизъм. Винаги, когато имам възможност, ще се връщам тук като зрител. Водим преговори за втори спонсор, все още не сме пред финализиране. Зимната селекция зависи от това какви изходящи трансфери ще направим