Футболният Левски по традиция поднесе цветя и венци на паметника на Апостола на свободата и патрон на клуба в столицата. Ръководство, треньорски щаб и играчи почетоха паметта на Васил Левски.

След края на официалната част, изпълнителният директор Павел Колев застана пред медиите, за да говори по темите около неясното бъдеще на клуба.

Вчера собственикът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че директори и служители в Левски взимат огромни заплати на фона на тежката ситуация, като спомена сумата от 22 хиляди лева.

По темата Павел Колев сподели, че лично той, някои хора от администрацията и треньорското ръководство на първия отбор доброволно са се отказали от своите възнаграждения в този труден и неясен период.

Той също така гарантира на феновете, че сумите, които те събират под формата на дарения, ще бъдат само и единствено за дълга на клуба към НАП. С тези пари няма да се плащат заплатите на играчите.

Единственият шанс, футболистите да получат процент от заплатите си утре, когато е датата за разплащане, е чрез приходите от билети и абонаментни карти.

"Това дребнотемие на този ден е нелепо, но е типично в стила на Венцеслав Стефанов. Говори за цифри, които нямат нищо общо с действителността.

Очевидно, това което се случи в събота - безпрецедентната подкрепа, обединението между клуб и фенове, които са на една вълна, доведе до активацията на определени лица.

Аз писмено съм се отказал от тази заплата още януари месец. Не съм го казвал по медиите не за друго, а защото смятам, че това е морален акт. Мисля, че всеки изпълнителен директор на мое място би постъпил по същия начин. А именно - докато хората му в администрацията, футболистите, треньорите в ДЮШ и всички, които в момента работят за този клуб, не си получат заплатите, аз нямам право да получа своята.

Не съм и единсвения, който го е направил. Треньорският щаб също се отказа от заплатите си и това също е важно да се знае. Футболистите не получават премии от ноември. Те дойдоха при мен и доброволно го направиха, когато се разбра, че може да имаме проблеми.

Ако някой се направи, че не е чул или не е разбрал това, което ще кажа, той е кръгъл идиот или цели нещо друго. Ще го кажа - нито една стотинка от даренията няма да отиде за плащане на заплати, а само по сметката на НАП.

Тази дезинформация цели абсолютно съзнателно да откаже хората да помагат, но те продължават да го правят.  Аз съм поел ангажимент да кажа, когато има промяна. Много хора ме поздравяват, тупат по рамото и искат да остана в клуба. Не съм аз този, който е направил нещо. Хората, които си дават от заплатата, пари от джоба, те спасяват Левски.

Един човек беше пратил 19 лева и 14 стотинки, а в платежното бе написал, че просто няма повече.  Най-голямото дарение от физическо лице направи един от бившите собственици - Александър Ангелов, който даде 140 000 лева. Иво Тонев, Николай Иванов, Тодор Батков - всички те се обединиха да помогнат на клуба.

Водим разговори за рекламни договори. Има интерес, но няма нищо конкретно. Предполагам, че следващите дни ще има нещо конкретно".