Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, говори пред медиите след днешната си среща с играчите и треньорския щаб на клуба.

На нея той ги е запознал с реалната ситуация, която както се изрази Колев преди дни - "не е никак розова".

Тя възникна след приетия вече на второ четена закон за национализация на лотарийните игри. Именно компанията "Национална лотария" бе основен спонсор на "сините". С повдигнати обвинения пък е бизнесменът Васил Божков, както и главния акционер в клуба Георги Попов.

Колев заяви пред репортери, че обстановката на срещата е била спокойна, а раздялата с някои играчи с цел подсигуряване на бюджета не е изключено.

Директорът на "синия" клуб също така заяви, че сезонът ще бъде завършен, независимо в какъв състав.

"Възможно е да се стигне до продажба на играчи. Конкретни оферти няма. Възможно е да се закрепи бюджета с нови спонсорски договори и рекламни договори. Няма вариант да не доизкараме сезона. Ако трябва, ще доиграем сезона с тези, които останат.

Вариант футболист да напусне винаги има. В очите на един професионален футболист може да видите много неща. Аз само им говорих за пет минути, не е моя работа да ги анализираме. Важно е да ги видите на тренировка и какво ще направят в събота на мача.

Дано да са "кучета", аз смятам, че са. Има много спекулации относно това дали ще остана в клуба. Четох, че са ме отписали. Аз съм тук и няма да мръдна, докато не се стабилизират нещата. Това също има казах.

Футболистите си бяха доста сплотени и преди тази ситуация. Надявам се да останат така. Нямам комуникация с никой от собствениците. Към момента няма декларирано желание за подписване на нови спонсорски или рекламни договори.

Беше декларирано, че "Национална лотария" ще продължи финансирането, но е малко неясна формата. Може да е с по-малко средства, може и да е без никакви", заяви Колев.