Изпълнителняит директор на Левски - Павел Колев, отново коментира тежката ситуация около клуба.

На пресконференция, която бе посветена на сътрудничеството при продажба на абонаментни карти, нямаше как да бъде подмината темата около финансовата ситуация в клуба.

Колев отново сподели, че предизвикателството е клубът да завърши сезона. След това ще може да се приемат сериозни съкращения в бюджета, но на този етап трябваа просто да се мисли как да се стигне до месец май.

А това няма да е никак лесно, защото срещу Левски се водят около 20 дела, едно от тях вече е загубено, а то е на стойност 140 000 евро.

Става въпрос за пари, които Левски дължи на френския Рен за португалския играч Афонсо Фигередо. Той дойде под наем в клуба през 2018-а с условие да изиграе определен борй мачове. Те обаче бяха само 7, заради което Левски дължи на френския клуб въпросната сума.

Единственият ход, който Колев може да предприеме, е да поиска преразглеждане на делото, което просто ще забави периода за плащането на самата сума, а тя на този етап е непосилна за Левски.

"Дела се водят, около 20 са. Повечето от тях са свързани с агенти на футболисти. Те нямат клубна принадлежност и определени разговори трудно се водят.

Вече сме осъдени на първа инстанция от Рен за Афонсо Фигередо. Футболист, който има само 7 мача за Левски. Компенсацията е в размер от над 140 000 евро. Обжалваме, защото в момента не можем да си позволим плащането.

Осъдени сме на първа инстанция във Варна, заради сума от следващ трансфер на Мехди Бурабия. Има един агент, който води 7 дела срещу Левски", обясни тежката ситуация Колев.

Той също така заяви, че има разговори с фирми, които проявяват интерес от реклама към Левски, но става върпос за малки суми.

"Вероятно трябва да има един голям рекламодател, съчетан с много малки. Богато портфолио от рекламодатели е винаги добре дошло. Би могло да помогне на Левски. Водим разговори с различни компании. Имаме регистриран интерес от марки, които искат да се рекламират сега. Възможно е.

Ако продажбата на абонаментни карти и билети продължи със същите темпове и посещаемостта се увеличи, може да се твърди, че около 30% от бюджета може да бъде осигуряван по този начин. И естествено, ако се стигне до намаляване на разходите".

Колев също така призна за едночасов разговор с играчите след загубата и слабата игра срещу Славия в неделя. След него той е добил усещането, че в клуба има група играчи, които са тук, само за да получават заплатите си и са тотално незаинтересовани от случаващото се.

Разбира се, има такива, които оценяват усилията на феновете в трудния момент и такива, които са притеснени забъдещето си.

Директорът на Левски се извини и за неуместната си метафора, свързана с коронавирус след мача срещу Славия. Тогава той сподели, че гледайки играта на отбора, по-добре утрешният мач срещу Лудогорец да бъде отложен.

"Метафората, която направих с коронавируса, не бе удачна. Затова моля за извинение. Въпреки това смятам, че не е нормална истерията, която се създава. Има много по-смъртоносни вируси, на които не се обръще внимание"