Изпълнителният директор на Левски Павел Колев се появи на пресконференцията, която бе обявена като среща на медиите с треньора Георги Дерменджиев преди неделния мач срещу Ботев.

Силният човек на "Герена" пожела да разясни ситуацията, породена след серията публикации за смяна на Дерменджиев с националния селекционер Петър Хубчев.

"Последната една седмица се случи нещо, което не намирам за нормално - каза Колев. - Една спекулативна теза да се развие до такава степен, че да заживее свой живот в медиите. Левски си има треньор. Треньорска смяна не е обсъждана. Работата с Георги Дерменджиев е дългосрочна.

Това не отменя една важна максима във футбола, че няма нищо вечно. Нито аз ще изкарам в Левски до пенсия, нито г-н Дерменджиев има илюзии, че постът му не е ветровит. Стигна се до там, че да се измислят срещи, които не са се състояли. Това не е етично и професионално."

Нещо повече, Павел Колев предупреди, че е наясно откъде идват атаките към клуба, въпреки че, както сам заяви, "функцията му не е да разследва източниците на информация".

"Почти убеден съм, че, за съжаление, част от тези информации се пускат умишлено от хора, които се водят левскари. Това е част от работата в клуб като Левски. Предполагам, че някоя друга фигура ще излезе за смяна. Когато има фаза на спокойствие, зад клуба стои сериозна компания и нещата се стабилизират, това разваля съня на много хора.

Имена няма как да цитирам. Става дума за хора, които са известни като фенове на Левски в публичното пространство. Някои от тях са работили в клуба. Има хора с голямо его, хора с непоносимост към това някой да работи с Левски.

Разделенията са много по всички линии. Няма как да стане единение. Единственото нещо, което може да помогне е публиката да застане зад отбора.

Режисьорите на тази постановка трябва да отговорят защо точно Петър Хубчев. За мен не е случайно, че новината се появи точно в понеделник."