Доскорошният треньор на Лудогорец - Павел Върба, даде интервю в родината си, в което говори за престоя си в родния шампион.

Той пристигна в Разград в края на миналата година, изведе Лудогорец до деветата си поредна титла, а през този сезон вкара отбора в групите на Лига Европа.

Все пак няколко неубедителни мача доведоха до раздялата между Върба и клуба. Като основна причина за тзи ситуация, той изтъкна липсата на подкрепа от някои от основните играчи в клуба.

"Подобно на престоя ми в Анжи, и в Разград имаше страшно много чужденци от цял свят. Последните успехи бяха базирани на играта на бразилците, но преди имаше много румънци и българи. Сега имаше по-голяма комбинация от националности и от тази гледна точка беше по-сложно.

Започнах да усещам, че нещата не вървят както трябва още през август, когато загубихме мача за Суперкупата на България от Локомотив (Пловдив). Тогава започнаха да говорят за моя край.

Съжалявам, че нещата в Лудогорец не се получиха. След като бяхме елиминирани от Шампионската лига, почувствах, че нещо се случва в клуба. Решиха да ме сменят и приключих.

Изобщо не може да се сравняват Анжи и Лудогорец. В Махачкала беше доста зле. Отидох там, когато клубът вече се насочваше надолу. Играехме за оцеляване. В Разград имат най-високите амбиции. Условията и съоръженията бяха страхотни.

Сега искам да си почина. Тези 10 месеца в България бяха трудни. Пандемията също допринесе негативно. Тя дойде в момента, в който започнахме да свикваме едни с други. Сега няма да поема никакъв отбор, ще си почивам до Нова година", сподели той.