Павел Върба, треньорът на Лудогорец, бе доволен от резултата в Подгорица. Българският шампион елиминира Будучност с 3:1, не без да изживее и трудни моменти.

"Началото беше много добро за нас, вкарахме два гола, ударихме и греда - анализира Върба веднага след двубоя пред Диема спорт. - След попадението на домакините бяхме нервни и допуснахме отпускане.

Те използваха момента и изсипваха топки пред нашата врата, а това ни създаваше проблеми. Ще говоря с играчите, че трябва да държим повече топката и да сме спокойни.

От друга страна знаете, че играем елиминация само в един мач и всеки такъв ще е сложен и труден. Трябва да се радваме на тази победа като гост, защото ако имаше втори мач-реванш, това щеше да е неприятно за домакините. Днес изиграхме добър мач, взехме силен резултат, което ни класира напред.

Казахме си преди мача какво да очакваме от противника - дълги топки, пасове по фланговете. Говорихме го и на почивката, тъй като това е единственият сериозен начин, който използват. Второто полувреме изпълнихме тази задача, както трябва.

Разделихме се с някои играчи след края на сезона. Сега започваме да градим наново нашата офанзивна част с нови футболисти. Ако погледнете състава от миналата година, ще обърнете внимание, че в атака сега почти няма никой, който е играл преди.

Радва ме, че вкарваме в пореден мач три гола.

Ще играем срещу Мидтиланд вкъщи, което е предимство за нас. Знаем, че ако спечелим в следващия мач ще си отворим широко пътя към крайната ни цел. Първият ми пробив в Шампионска лига беше точно срещу шампиона на Дания - срещу Копенхаген. Ще е хубаво сега в Разград да отстраня и този шампион."