Бившият английски национал Адам Джонсън ще бъде освободен от затвора в близките три седмици. 31-годишният англичанин бе осъден на 6 години през март 2016-а за сексуално посегателство над непълнолетна, но ще излежи само половината от своята присъда заради добро поведение.

Според медиите на Острова Джонсън е смятал да се свърже с няколко отбора, за да възроди своята спортна кариера, но неговото семейство го разубедило.

Преди две години излезе видео от затвора, на което той бе заснет. На него се чува как твърди, че е получил толкова тежка присъда само защото е известен, като категорично заяви, че единствено е целунал 15-годишното момиче.

Припомняме, че Джонсън отнесе тежката присъда, след като имаше нещо като афера с непълнолетната. Двамата се виждаха на няколко пъти след края на мачовете на неговия Съндърланд и си разменяха интимни съобщения в мрежата.

При първата им среща Джонсън слага автограф на две тениски, а при втората - двамата се целуват. До секс така и не се стигна, заради което футболистът смята, че присъдата му бе твърде тежка. Делото продължи 16 дни.

Адам Джонсън е шампион на Англия, както и носител на Купата на ФА с екипа на Манчестър Сити. Играл е също за Съндърланд, Уотфорд и Лийдс. Има 12 мача за английския национален отбор и преди години бе смятан за един от най-талантливите млади играчи на Острова.