Пеле показа типичната си "елегантна скромност", както веднъж точно го охарактеризира покойният Йохан Кройф. Легендата от Нидерландия описваше бразилския Крал на футбола като "самохвалко, но кой не би бил, когато е направил толкова много за играта".

79-годишният бразилски идол има зад гърба си три световни титли, 1281 гола в кариерата и признанието на широката аудитория, че е №1 в историята.

В интервю за предаване, излъчено по популярен бразилски футболен YouTube канал, Пеле първо потвърди, че е в добро здраве. Новина, която идва след серия неприятни вести за посещения в болница, проблеми с бъбреци и пнемонии.

След това дойдоха серия въпроси, най-интересният от които бе: Лео Меси или Кристиано Роналдо е по-добър?

"Те са много постоянни, нали? - отвърна Пеле. - Точно сега, аз виждам Кристиано като по-добрият от двамата. Но Меси винаги е бил голям играч и отново ще си върне формата.

Те изпъкват много в отборите си. Много са добри, но не могат да се сравняват с мен. Питайте всеки, ясно е, че не са на нивото, което имах аз."

Краля говори и за сравненията между него и Диего Марадона, когото бразилецът неприкрито не харесва. За да му е по-спокойно, може да е сигурен, че е взаимно, и то от десетилетия...

Пеле дори отказа да включи името на аржентинеца в отговора си за това кой е най-великият футболист в историята:

"Хората назовават много имена, включително Меси и Роналдо. Без неуважение към тях, но аз бях по-добър и от двамата. Чувал съм сравнения с европейските играчи като Бекенбауер и Кройф, но и те не могат да се сравняват с мен. Бих добавил Зико, Роналдиньо, Платини...

Но твърдя, че аз бях най-добрият. Има само един Пеле."