Бразилската футболна легенда Пеле публикува своето становище, след като синът му Единьо сподели притеснителни неща за здравето му.

Наследникът на големия футболист каза, че баща му е в депресия и не иска да излиза от вкъщи заради лошото си здраве. Че не може да се движи без помощ и не иска да бъде виждан в такова състояние.

"Благодаря за вашите молитви и разтревоженост. Аз съм добре. През октомври ще навърша 80. Имам някои добри дни и някои, които не са чак толкова. Нормално е за моята възраст. Не съм уплашен и съм уверен в нещата, които правя.

През миналта седмица се срещнах с президента на футболната конфедерация в студио, в което снимаме документален филм за мен. През миналия месец понесох две фотосесии за кампании, които използват моя образ. Имам и насрочени други събития в бъдеще", успокои феновете си световния шампион.

"Не избягвам срещи в графика си, който винаги е натоварен. Съобразявам се с физическите си ограничения по най-добрия начин и искам да продължа да действам", добавя бразилецът.