Пеле поздрави специално Лионел Меси, който изравни един от рекордите на бразилската легенда. Досега Краля на футбола бе автор на постижението за най-много голове за един отбор със своите 643 попадения за Сантос, но снощи Меси го настина и вече също има 643 гола само за един тим - Барселона. 80-годишният ветеран не пропусна възможността да отдаде дължимото на Меси.

“Когато сърцето ти прелива от любов, е трудно да промениш пътя си. Точно като теб, знам какво е да носиш една и съща фланелка всеки ден. Като теб, знам, че няма нищо по-хубаво от мястото, което чувстваме като дом. Поздравления за историческия рекорд, Лионел! Преди всичко, поздравления за страхотната ти кариера в Барселона. Истории като нашите, за толкова дълга любов към един клуб, ще се срещат все по-рядко във футбола, за съжаление. Възхищавам ти се”, написа Пеле в профила си в Instagram.

Той вкара своите 643 гола за Сантос в 656 мача между 1956 и 1974 година.

Меси от своя страна се нуждаеше от почти 100 мача повече, като неговите 643 станаха факт след общо 748 мача за Барселона от 2004 година насам.