Треньорите на Лудогорец и ЦСКА - Стойчо Стоев и Любослав Пенев, се обединиха около мнениете, че на отборите им предстоят два шампионски мача, които могат да имат огромно значение за разпределението на трофеите в родния футбол.

Лудогорец ще посрещшне ЦСКА два пъти в рамките на седмица. Утре от 18:30 в мач за Купата на България, а в събота от 17:15 за първенство, където разликата между отборите е само 3 точки.

Пред медиите треньорът на ЦСКА Любослав Пенев сподели:

"Ние ще играем футбол. Ще искаме да победим с футбол. Противникът не знам какви идеи има. Това са нашите намерения.

Интересно назначение на Николай Йорданов. Той ни свири един мач. Мисля, че премина нормално. Надявам се утре също всичко да премине нормално и битката да се реши чрез футбол.

Очевадно е, че имаме различна визия какво е футбол. Тези същите футболисти искам да играят по различен начин. Дали играем интересно или не - ще го прецените вие. Публиката се връща, подкрепата е голяма.

Целта е винаги да побеждаваме. Защо не сме победили? Направили сме изводите си. Нямаме притеснения. Готови сме за битка и всякакъв вид провокация. Всеки един мач е голям мач.

И двете срещи са важни. И не само тези. И предстоящите и тези, които изминаха. Всичко мачове са важни.

Дали се опасявам от провокации или не - едва ли има значение. Казах как искам да се случат нещата.

Лудогорец имат силни страни. Аз не обичам да ги споделям пред вас. Това са жокери, които мога да дам на колегата. Знаем какво ни предстои. Познаваме стила им на игра. Имат нов треньор от кратко време. Има промени, виждат се. Ние се концентрираме изцяло върху това, което трябва да направим. Имаме силни и слаби страни на противника. За мен е най-важно ние какво ще направим и как ще го направим, за да постигнем целта си.

В продължение на тези 90 минути трябва да ни интересува само играта на нашия отбор. Без провокации. Това е до интелект и самообладание по време на мача. Това е говорено и работено. Не може да има оправдания на такова ниво. Футболистите трябва да са концентрирани върху задачите си. Това ни интересува. С този манталитет и тази нагласа сме".

Колегата му Стойчо Стоев пък заяви:

"Искам да изглеждаме по-добре от отбора на ЦСКА. Два сериозни мача срещу добър опонент. Самата атмосфера ще предразположи двата отбора да представят добра футболна продукция, която да удовлетвори хората. Имаме своите амбиции и се надявам да продължим.

Провокации винаги има. Сблъскват се 11 срещу 11 характера. Нормално е да има по-сериозни футболни стълкновения. Няма как да го избегнеш. Но при нас водещ ще е футболът. Отборът е свикнал да играе при всякаква обстановка - както в България, така и в чужбина. Не е от голямо значение къде играем - дали като домакин, или гост. Свикнали сме да играем навсякъде.

По никакъв начин няма да подценим мача за Купата, защото и той има някаква стойност. Първенството е по-важно, но ще играем и за Купата.

В момента ЦСКА е в по-добро спортно-техническо състояние от Левски, но това не означава, че са по-добри", каза треньорът на Лудогорец.