Легендата на родния футбол и почетен президент на ЦСКА - Димитър Пенев, по традиция присъства на всеки жребий, в който отборът е замесен.

Така бе и днес, когато "червените" изтеглиха неприятен жребий за Купата на страната - гостуване на Монтана, а в типичния си колоритен стил Пенев коментира ситуацията така:

"Нормален жребий. Предварително не можехме да кажем кой ще ни се падне.

Щеше ми се това новото ЦСКА да ни се падне (ЦСКА 1948 б.р.).

Изплъзна се така за няколко сантиметра преди да изтегля аз.

Какъв щеше да е коментарът ми, ако се бе случил подобен мач? Изобщо нямаше да коментирам, тръгвах си. Направо си тръгвах, нямаше да говоря пред вас.

Винаги Монтана са създавали добри школи не само във футбола, знаете: баскетбол, волейбол, лека атлетика... Добра организация има спрямо спорта от страна на града и кметството. Това е жребий, който в никакъв случай не ни позволява да мислим до финалите, до полуфиналите кой би ни се паднал.

Не трябва да ги подценяваме. Там знаят много добре какво е да спечелиш купа, да станеш шампион. Това са подробности, които и вие ги знаете много добре. Желая успех на нашия отбор. Ще има радост за обществеността в региона, която обича футбола. Тъй като е близко, само на стотина километра, ще има и доста наши фенове. Надявам се да стане един добър мач, знаем, че Феро е там, както и професорът (Михаил Мадански - б.р.), който преди мен даваше интервю. Работи се сериозно. Друг е въпросът, че няма качествени футболисти", коментира Пенев