Столичният Левски и пловдивският Локомотив към момента не са получили лиценз за Европейските клубни турнири. 

Това стана ясно от съобщението на Българския футболен съюз, в което обаче не са посочени мотивите за това решение. От футболната ни централа посочиха имента на клубовете, които са изрядни пред УЕФА, като това са: Лудогорец, ЦСКА, Берое, Ботев (Пловдив) и Славия.

В списъка не фигурират имената на Локомотив, който е втори в класирането на Първа лига и четвъртия в подреждането Левски. Освен това двата тима са съперници и в полуфинала за Купата на България, като пловивчани имат аванс от 2:0 след първия мач.

Проблемите на Левски не са тайна за никого и решението относно "сините" бе напълно очаквано с оглед ситуацията. Изненада обаче е липсата на Локомотив в този списък. Възможно е и двата тима да са получили отсрочка за погасяване на текущи задължения.

Лицензионният мениджър на БФС - Георги Лалев, сподели пред "Спортал", че просто не всички документи са обработени на този етап.

"Комисията няма как да разгледа всички документи наведнъж. На този етап няма клуб, който да не вземе лиценз. Левски ще вземе лиценз на база документите, които са представили", заяви той.